S*WoundedKnee´s Norska skogkatter

Om oss.

Vi som är Wounded Knee heter Marie och Jörgen och bor utanför Hörby.

Vi har alltid haft katt,allt från Burma,Perser till div bonnakatter.

Våren 2008 fick vi avliva vår 13 åriga perserhane Pucko efter att han drabbats av div krämpor och det var igentligen då allt startade.

Vi sa aldrig mer katt men det gick ju så klart inte. Det tog nån månad sen lusläste vi hemsidor och bestämde att det skulle bli en norsk skogkatt.

Vi fick köpa Et Consortez Kick Ass (Kis) och det var kärlek direkt. Det hade också bestämts att fick Eternitgården en hona i sin första kull så skulle vi ha henne som foderkatt.

Men eftersom det var flera månader innan Tula kunde flytta hem till oss så övertalade vi varandra att Kis blev SÅÅ ensam.

Vi började snurra runt på hemsidorna igen men hamnade ändå till sist hos Cederskogen och Bea Beckerit. Varför leta runt när vi ändå hade bestämt oss? Vi fick möjligheten och köpa Bea och i nov 08 flyttade hon in och i slutet av jan 09 kom Tula också.

Nu var hela ligan samlad och gardiner,blomkrukor och hunden låg illa till. Eftersom dom får vara överallt så är inte nattsömnen vad den en gång var. Tanken på stamnamn och utställningar fanns inte med från början men det växte fram allt eftersom.

Vi kommer att ha detta i liten skala och i framtiden hoppas vi få  trevliga,sunda och friska kattungar.

Varför just Wounded Knee? Intresset för indianer har alltid funnits.......och så har ju Jörgen två dåliga knä :)

 

Tula och matte sover i soffan